Οδηγίες για τον έλεγχο και τη καταχώρηση των διακριτικών τίτλων των ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων στο ΓΕΜΗ.

Οι επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων-διαμερισμάτων καταχωρούν το διακριτικό τους τίτλο στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) σύμφωνα με τον Ν. 4582/2018.

Με τη δημοσίευση του νόμου 4582/2018 (Α΄208) διευθετήθηκε ο τρόπος με τον οποίο οι επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων-διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ) καταχωρούν τον διακριτικό τους τίτλο στο ΓΕΜΗ όπως ορίζεται στο Νόμο 3419/2005 όπως ισχύει.

Οι επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων-διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ) σύμφωνα με το άρθρο 32 του Ν.4582/2018 υποχρεούνται να καταχωρήσουν το διακριτικό τους τίτλο, και σε περίπτωση περισσοτέρων, το σύνολο αυτών στις Υπηρεσίες Μιας Στάσης (ΥΜΣ) ή στις Υπηρεσίες ΓΕΜΗ κατά περίπτωση.

Επιπλέον στο άρθρο 75 του Νόμου 4582/2018 αναφέρεται ότι κάθε υφιστάμενη επιχείρηση ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων-διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ) υποχρεούται να δηλώσει το διακριτικό τίτλο της, στις Υπηρεσίες Μιας Στάσης (ΥΜΣ) ή στις Υπηρεσίες ΓΕΜΗ κατά περίπτωση, έως τις 31/5/2019.

Η επιχείρηση υποχρεούται μέσα σε τριάντα (30) μέρες από την καταχώρηση του διακριτικού της τίτλου να ενημερώσει την οικεία Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού. Σε περίπτωση μη τήρησης των ως άνω υποχρεώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ύψους χιλίων (1000) ευρώ.

 

Για να ελέγξετε και να καταχωρήσετε τον διακριτικό τίτλο σας στο ΓΕΜΗ θα πρέπει να ακολουθήστε τα εξής βήματα:

1. Ελέγξτε αν έχετε καταχωρήσει τον διακριτικό σας τίτλο στο ΓΕΜΗ πληκτρολογώντας στο σύνδεσμο: https://www.businessregistry.gr/publicity/index   το ΑΦΜ της επιχείρησης σας.

2. Αν εμφανίζεται στην καρτέλα της Δημοσιότητας του ΓΕΜΗ ο διακριτικός τίτλος της επιχείρησης σας, αυτό σημαίνει ότι έχει καταχωρηθεί.

3. Αν δεν εμφανίζεται ο διακριτικός σας τίτλος:

Α)  και είστε εταιρεία οποιασδήποτε νομικής μορφής, η καταχώρηση του διακριτικού σας τίτλου πραγματοποιείται με την υποβολή αίτησης τροποποίησης του καταστατικού της εταιρείας σας στο ΓΕΜΗ και την έκδοση της σχετικής ανακοίνωσης.

Β)  και είστε ατομική επιχείρηση, τότε η καταχώρηση του διακριτικού σας τίτλου πραγματοποιείται με την υποβολή Αίτησης καταχώρησης διακριτικού τίτλου στο ΓΕΜΗ και έκδοση της σχετικής ανακοίνωσης.

*** Τις υπογεγραμμένες αιτήσεις καταχώρησης, πρέπει να τις αποστείλετε στα εξής e-mails:

1. Ποριώτη Γαρυφαλλιά gporioti@samcci.ondsl.gr      και

2. Παπαδημητρίου Λάμπρος lpapadimitriou@samcci.ondsl.gr 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 32 του Νόμου 4582/2018, μετά την καταχώρηση του διακριτικού τίτλου στο ΓΕΜΗ, η υπόχρεη επιχείρηση θα πρέπει εντός 30 ημερών να ενημερώσει την οικεία Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού. Σε περίπτωση μη τήρησης των ως άνω υποχρεώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ύψους χιλίων (1000) ευρώ.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο Συνοπτικός διαγωνισμός των ΕΛΤΑ για τη παροχή υπηρεσιών αποστολής ταχυδρομικών αντικειμένων επιστολικού ταχυδρομείου και δεμάτων για τις ανάγκες της Π.Ε Σάμου και της Π.Ε Ικαρίας για δύο έτη (2019, 2020)

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΜΟΥ
Δ/νση: Π. Κουντουριώτη 19
Τ.Κ.: 831 00

Πόλη: Σάμος

Copyright © 2021 Powered by Knowledge A.E

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ